Split jedinice - split sistemi - klima uređaji

Split sistemi su zapravo klima uređaji koji se sastoje iz dvije jedinice: vanjske i unutarnje, kao i cijevnih sistema za povezivanje kroz koje prolazi ekološki plin (radana tvar).

Sistemi sa dvije jedinice su najčešći, ali osim  standardnih  split sistema u svom programu nudimo i multi split sisteme koji omogućuju povezivanje do 5 unutarnjih jedinica na jednu vanjsku jedinicu.

Vanjska jedinica se sastoji od kompresora i kondenzatora, dok se u unutarnjoj jedinici nalazi isparivač. Vanjska i unutarnja jedinica su povezane bakrenim izoliranim cijevima u kojima se nalazi ekološli plin (radna tvar).

Opis rada klima uređaja:

Radna tvar kao kapljevina ulazi u isparivač koji se nalazi u unutarnjoj jedinici te prolaskom kroz cijevi isparava. Za proces isparavanja potrebna je toplina, a tu toplinu radna tvar uzima iz zraka iz prostorije. Na taj način se zrak prolaskom kroz izmjenjivač hladi. Nakon što je radna tvar isparila, ona u plinovitom stanju kroz cjevovod odlazi do kompresora u vanjskoj jedinici. Kompresijom se radnoj tvari povisuje tlak i temperatura te takva ulazi u kondenzator, koji se također nalazi u vanjskoj jedinici, gdje ponovo prelazi u kapljevinu. Procesom kondenzacije stvara se toplina koju preuzima vanjski zrak tako što prolazi preko kondenzatora i na taj način se zagrijava. Iz kondenzatora ukapljena radna tvar dolazi do termoekspanzijskog ventila u kojem joj se smanjuju tlak i temperatura te takva ulazi u isparivač i postupak kreće ispočetka.

Sistemom se može upravljati bežičnim, odnosno žičanim daljinskim upravljačima (žičani daljinski upravljač montira se na vaš zid) ili aplikacijom preko smart telefona ili tableta.

@Copyright ADURO TEHNIKA -  All right reserved. - Created by ProBiz